Op het moment dat ik deze blog schrijf vertelt de mevrouw van het nieuws mij dat er weer een hitterecord verbroken is. Het zoveelste deze zomer.

Toch ben ik de afgelopen dagen meer dan gebruikelijk bezig geweest met whisky en heb ik zelfs nog een paar drams gedronken.
Terwijl ik druk bezig ben met de website, het uitwerken van nieuwe tastingavonden en een prachtige tastinglocatie gevonden heb, lijkt het in de verste verte geen ‘whiskyweer’. Al zijn de meningen daarover wel aan het veranderen.

Ik hoor om mij heen eigenlijk altijd dat de temperatuur laag moet zijn en de regen tegen de ramen moet kletteren. Deze sfeer wordt meer dan eens gebruikt in de reclames van de (grote) whiskymerken.

Toch is er een verschuiving zichtbaar en zetten merken als Glenmorangie, Glenfiddich en Ardbeg duidelijk in op het drinken van Whisky in de (warme) zomermaanden.
Glenfiddich en Glenmorangie zetten met hun campagnes vooral in op het gebruik van whisky’s in cocktails en Ardbeg zoomt in op de combinatie van hun Islay-whisky met BBQ-gerechten.

Eerlijk gezegd moest ik hier persoonlijk even aan wennen, al is het natuurlijk zo dat whisky een drank met vele gezichten, geuren en smaken is en het gek is dat we het in de zomermaanden of boven een bepaalde (gevoels)temperatuur niet zouden drinken.
Ook het mixen van whisky is van alle tijden. De meeste mensen komen op deze wijze voor een eerste keer in contact met Uisge Beatha! Meestal door een mix van whisk(e)y en cola of door de befaamde Irish-coffee. 

Alles nog eens overdenkende, kan ik concluderen dat regen, kou en donkere dagen mij toch meer doen verlangen naar een fijne dram, maar dat echt ‘whiskyweer’ niet bestaat en we in principe altijd kunnen genieten van deze prachtige drank en haar verhalen. 

Ik besluit dan ook om een fijne Glenmorangie 10 in te schenken en hier in de zon van te gaan te genieten en dat bij een “mind boggling” 32 graden Celsius……

Slainthe!