Whisky is beleving.

Water, gerst en gist. Drie simpele ingrediënten die samen onze geliefde whisky maken. Maar achter deze drie ogenschijnlijk simpele ingrediënten gaat een complexe en interessante wereld schuil…

Over Rinze.

Een kleine 18 jaar geleden werd ik, Rinze, getroffen door het whisky-virus, een heerlijk virus en een prachtige hobby! In de jaren tussen dat eerste contact met een goede single malt en het moment dat ik dit schrijf, heb ik veel mogen proeven, lezen, leren, zien en inmiddels ook schrijven over deze prachtige drank.

Enige tijd geleden heb ik besloten om mijn passie te delen en mensen te gaan meenemen in de wondere wereld van whisky!

Hierin draait het vooral om het samen ontdekken van geuren, smaken en de verhalen achter een fles. 

Slàinthe Mhath

Tales of Whisky

Whisky & Food

Whisky & Food

In de wijnwereld is het een bekend fenomeen, het zogenoemde “pairen” van wijn en spijs. Hierbij wordt er gekeken naar kwaliteitseten,...

Wine and Whisky

Wine and Whisky

De titel van dit stukje digitaal geschreven tekst is wellicht enigszins verwarrend, begrijpelijk.Toch zijn er een aantal bijzondere...

Whiskyweer

Whiskyweer

Op het moment dat ik deze blog schrijf vertelt de mevrouw van het nieuws mij dat er weer een hitterecord verbroken is. Het zoveelste...

Tastings

Om mensen mee te nemen in de geuren en smaken van whisky, organiseer ik single malt tastings op locatie. Dit is zowel voor mensen die beginnend zijn met het proeven van whisky, als voor diegenen die een verdieping hierin zoeken.

Aan de hand van een prettige uitleg nemen we je mee in de wereld van de whisky’s. De gehele entourage wordt hierbij verzorgd.

Boeken?

De tastings worden maximaal 20 keer per jaar verzorgd en zijn exclusief van karakter. Om het persoonlijke karakter van de tastings te waarborgen, worden de tastings in kleine setting gegeven. 

Neem voor een leerzame, gezellige en inspirerende tasting contact op!

Tasting Thema’s

Whisky kent vele thema’s en smaken om te verkennen. Voor de beste ervaring hebben we daarom verschillende tasting thema’s waar je uit kan kiezen. 

Een tasting neemt een middag of een avond in beslag en is beschikbaar vanaf €49,95 per persoon. Hiervoor krijg je een volledig verzorgde beleving waarbij aan alles is gedacht.

Locatie

Tastings worden standaard verzorgd bij de kapschuur in Stadskanaal, een sfeervolle plek met de mogelijkheid tot overnachten. Veiligheid staat hoog in het vaandel, voor de chauffeurs is er een speciale “driver set”. Hierdoor kan iedereen deel nemen aan de tasting en de chauffeur thuis genieten van de whisky’s.

Een tasting aan huis?

Ook een tasting thuis of op een eigen gekozen locatie, behoort tot de mogelijkheden. Genieten van de mooiste whisky’s in je eigen vertrouwde omgeving!  Neem contact op voor de mogelijkheden hierin. 

Welke tastings:

1. Reis door Schotland

Een eerste introductie.

In deze tasting gaan we in op het proces van whisky maken, kijken we naar de diverse whisky-gebieden in Schotland en gaan we een 6-tal whisky’s ruiken, proeven en ontdekken.

2. Islay Only

Voor liefhebbers van turf, zilt & medicinaal.

Deze tasting richt zich specifiek op whisky’s van het, beroemde, whisky-eiland Islay. Bij uitstek geschikt voor de liefhebbers van turfgerookte, maritieme en medicinale geuren en smaken.

3. Exploring Speyside

Ontdek de zachte smaken van dit prachtige gebied.

Speyside, het whisky-gebied met de hoogste concentraties distilleerderijen in Schotland en bekend van merken als Glenfiddich, Glenlivet en the Balvenie. Deze tasting is met name voor de liefhebbers van fruitige, zachte en complexe whisky’s.

4. Whisky’s of the world

Een ware wereldreis.

Waar de bovenstaande tastings uitsluitend over single malt Schotse whisky’s gaan, is deze tasting bedoeld om eens over de Schotse landsgrenzen te kijken naar andere Single malt producerende landen. In deze tasting gaan we in op de, soms extreme, locaties van de distilleerderijen en de bijbehorende processen die gebruikt worden. Daarnaast gaan we vooral kijken wat dit doet met geur en smaak en het vergelijk trekken naar alle whisky’s die we vooraf al kenden.

  5. Tasting op maat

  Voor de kenner die verdieping zoekt.

  Op basis van smaakprofiel, gebied of specifieke interesse stel ik een unieke tasting samen. We duiken hier echt de diepte in en belichten alle aspecten van het proces, de smaak en achtergrond van de gekozen whisky’s. Ga als liefhebber voor iets bijzonders en boek deze tasting.

   6. Foodpairing

   De ultieme culinaire ervaring.

   Door een chef-kok, live, bereide gerechten in combinatie met de best bijpassende whisky’s. Een heldere uitleg over wat je eet en wat je drinkt. Met prachtige verhalen en de allerbeste smaken. Op een machtige locatie rond het open vuur! 

   Neem deel aan deze tasting en ga voor de ultieme foodparing belevenis!

   Advisering

   Restaurants en horeca

   Naast het geven van tastings, is het geven van advies aan restaurants en horeca een passie op zich. Het feit dat whisky en foodparing nog een relatief onbekend begrip is, maakt dat we hier met veel energie in willen investeren.

   We nemen restauranthouders, horecaondernemers en personeel graag persoonlijk mee in de vele mogelijkheden hierin.

   Aan de hand van een korte tasting op locatie komen daarin de volgende zaken aan bod:

   • Het productieproces van de whisky
   • De diverse soorten whisky en hun verschillen
   • Op basis van smaak/ vraag de klant kunnen adviseren
   • Op basis van smaak een whisky bij een gerecht kunnen adviseren
   • Het verhaal achter de specifieke aangeboden whisky kennen

   Na afloop kan gekozen worden voor een advisering in het assortiment en zorgen we voor een op maat gemaakte selectie mooie whisky’s.

   Particulier

   Naast de advisering van restaurants en horeca, verzorgen we ook voor particulieren eenzelfde service. Hierin kijken we samen met de klant naar de vragen en wensen en kunnen we op basis hiervan een aantal whisky’s gaan proeven om de geur en smaak te verfijnen.

   Hieruit zal een adviserend gesprek volgen waarna de klant zijn of haar keuze kan maken.

   Whisky als investering

   Iets waar ik mij nadrukkelijk niet mee bezig houd is advisering in whisky-investeringen. Hier ligt mijn hart niet en dit past ook niet bij de bedrijfsfilosofie.

   Naast bovenstaande feitelijkheden, zijn er diverse bedrijven en deskundigen die hier vele malen beter in thuis zijn. Op vraag verwijs ik graag door naar een deskundige collega-ondernemer.

   Contact

   Per mail: rinze@bruiningwhisky.nl

   Volg ons op instagram!
   @BruiningWhiskyTrading

   Bruining Whisky Trading
   Concordiastraat 12
   7941EJ Meppel
   Geen bezoekadres

   Kvk nummer: 84889039

   7 + 2 =